Welke studie past bij mij?

Ga jij studeren na de zomer? Het valt niet mee om uit de duizenden opleidingen de juiste keuze te maken. Een verkeerde keuze kost je tijd, energie en geld. Misschien vind je een heleboel studies leuk of twijfel je nog. Dan is het verstandig om je goed te oriënteren.

Decaan of studiekeuzecoach
Je kan je twijfels bespreken met een decaan of met iemand die jou goed kent. Een assessment kan ook helpen om in één keer de juiste keuze te maken. Een rapport en een gesprek maken helder wie je bent, wat je kunt, wat je wilt en waar je past. Het is een investering, maar voorkomt ook studiekosten. Kijk bijvoorbeeld hier voor een studiekeuzecoach bij jou in de buurt.

Open dagen
Ook kun je open dagen bezoeken van scholen waar je wel zou willen studeren. Dit is gratis. Je kunt in een middag of avond een heleboel verschillende studierichtingen bekijken en praten met docenten of studenten. Google gewoon eens op ‘open dagen + de naam van de mbo-school/hogeschool/universiteit’ en de datum komt vanzelf tevoorschijn.

Heb je andere vragen rondom studeren, bijvoorbeeld over wat het kost om te studeren? Lees ons artikel over studiekosten. Of stuur ons een bericht via de chat of WhatsApp.