Verkooptips om spullen te verkopen via Marktplaats

Wil je oude spullen kwijt en daarbij gelijk wat geld verdienen?

Marktplaats is al jaren een goede plek om wat geld te verdienen, simpelweg door je oude spullen te verkopen! Van kleding tot boeken of items om te verzamelen, je weet maar nooit wie je blij kunt maken met jouw oude spullen. Maar hoe raak je je spullen het snelst kwijt via Marktplaats? Met deze 4 verkooptips kom jij van je oude spullen af.

Maak goede foto’s
Kopers krijgen als eerste jouw foto’s te zien bij een advertentie. Zorg dus voor goede foto’s van je product. Fotografeer het product vanuit verschillende hoeken en doe dit bij voorkeur op een lichte achtergrond. Dan springt jouw foto er direct uit tussen de advertenties. Verkoop je een kledingstuk? Plaats dan ook een foto waarop je het kledingstuk draagt. Zorg er dan voor dat je hoofd niet op de foto staat, zodat je niet herkenbaar in beeld staat.

Bepaal je vraagprijs
Veel verkopers geven aan dat geïnteresseerden een bod kunnen uitbrengen op hun product. Op zich handig, maar vaak heb je een streepje voor op de rest als je een vraagprijs invult. Geïnteresseerden krijgen dan namelijk een beter beeld van wat jouw product moet kosten. Om je vraagprijs te bepalen, kun je altijd kijken wat andere verkopers voor vraagprijs hanteren voor hetzelfde of een soortgelijk product. Ga daar net iets onder zitten met jouw vraagprijs.

Stuur altijd een reactie
Soms ontvang je biedingen op jouw producten die je echt te laag vindt. Dat betekent niet dat je een bod meteen moet negeren. Stuur alsnog een reactie naar de bieder en geef aan wat jouw minimale vraagprijs is. Wie weet kunnen jullie toch tot een koop komen, voor een bedrag waar jij je wel in kunt vinden.

Geef aan dat je meer producten aanbiedt
Soms zijn de verzendkosten voor een product vrij hoog. Dat kan een geïnteresseerde ervan weerhouden om het product te kopen. Als je meerdere producten te koop hebt staan, kan de koper natuurlijk altijd aankopen combineren om verzendkosten te besparen. Geef daarom in je advertentie aan dat je nog meer spullen aanbiedt en dat combineren mogelijk is. Wie weet trekt dat de geïnteresseerde wel over de streep. Dan ben je mooi in één keer van meerdere spullen af!