Tips voor een voordelig vakantieverblijf

Hoe besteed je je vakantiegeld zo goed mogelijk? Dus voor zo weinig mogelijk geld, zo veel mogelijk vakantie? Hieronder een paar tips voor een voordelige vakantie.

1. Boek je reis naar een minder toeristische plek.
De landen en plaatsen waar veel voor wordt geadverteerd, zijn vaak ook de meest populaire. En in vakantiewereld geldt: hoe populairder, hoe meer toeristisch en dus duurder je vakantie is. Zoek op welke landen of gebieden (nog) niet zo druk bezocht worden en je zult voordeliger een verblijf kunnen boeken.

2. Boek je reis buiten het hoogseizoen.
Juist als student of starter op de arbeidsmarkt heb je meer mogelijkheden om buiten de schoolvakanties te reizen. Hoe groter de vraag is, hoe hoger de prijs: Op vakantie gaan in het hoogseizoen is dus duidelijk duurder dan ervoor of erna. Ga een weekje weg in een studievrije week of neem je vrije dagen op in april/mei of juist september/oktober.

3. Ga kamperen!
Een tentje opzetten op een camping kost je een stuk minder dan wanneer je een huisje of hotelkamer huurt. In sommige landen (bijvoorbeeld de Scandinavische landen) is het zelfs toegestaan om te wildkamperen. Dit is een opkomende trend die steeds populairder wordt. Er is veel informatie op internet te vinden over wildkamperen, zoals wearetravellers waarop de beste plekken om te wildkamperen worden gepresenteerd. Let wel op: in sommige landen is wildkamperen verboden en kun je er een flinke boete voor krijgen. Bereid je dus goed voor door je te verdiepen in de kneepjes van het ‘wildkampeer vak’. En speel je liever op safe? Leuke campings genoeg!

4. Boek last minute.
Wanneer je wel graag met iets meer luxe je vakantie doorbrengt, kun je een vakantiehuisje boeken. Bungalowparken hebben soms lastminute nog hele leuke deals. Het liefst hebben ze al hun huisjes verhuurd, dus wanneer je zoekt voor een verblijf op zeer korte termijn heb je kans dat je tegen zeer laag tarief nog een huisje kunt boeken.

5. Ontmoet nieuwe mensen via Couchsurfing.
Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten tijdens je reis? Maak een profiel aan op couchsurfing en logeer tijdens je vakantie bij mensen uit een andere omgeving. In je profiel geef je aan of je wilt hosten (een slaapplek beschikbaar stellen) of surfen (logeren). Via Couchsurfing kom je goedkoop aan een slaapplek op veel verschillende plekken in de wereld. En geniet je van gastvrijheid, spontane uitjes en avontuur!

6. Doe een huizenruil of pas op het huis van vrienden/familie.
Vrijwel gratis verblijf heb je wanneer je jouw huis met dat van een vriend of familielid ruilt. Hoe leuk is het om op deze manier de omgeving van die ander eens te ontdekken als toerist? Wanneer je vriend met dat mooie vrijstaande huis wel een vakantie in buitenland boekt, kun je altijd nog vragen of je op zijn huis mag passen gedurende zijn vakantie. Zo heeft hij iemand die zijn huis in de gaten houdt en jij een gratis vakantieverblijf.