Tips om geld te besparen op de boodschappen

Boodschappen zijn een van de uitgaven die wekelijks terugkomen. Er zijn gelukkig simpele manieren om te besparen op je boodschappen. Met deze tips ben jij minder kwijt aan je bezoekje aan de supermarkt!

Kijk kritisch naar aanbiedingen
Er zijn veel producten die je lang kunt bewaren of kunt invriezen. Bijvoorbeeld pizza, gehakt, pasta en pastasaus. Als er een goede aanbieding is, scheelt dit soms een hoop geld. Leg in dat geval een klein voorraadje aan! Let goed op of een aanbieding voor jou wel zo gunstig is als het lijkt. Koop natuurlijk alleen producten die je nodig hebt; later weggooien is alsnog jammer van het geld.

Let op de houdbaarheidsdatum
Soms is het verleidelijk om een grote verpakking van iets te kopen. Maar krijg je bijvoorbeeld 1,5 liter melk wel echt op voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken? Als je de helft van een verpakking uiteindelijk moet weggooien, is het zonde van het geld. Kijk daarom kritisch naar de inhoud en houdbaarheid van het product voordat je een grote verpakking koopt. Misschien kun je beter voor een kleinere verpakking gaan.

Kijk ook onderaan de stellingen
Wist je dat de duurste producten vaak op ooghoogte staan? Dit is bewust gedaan, zodat de meeste mensen een duur product pakken. Maar vaak vind je op de onderste plank een vergelijkbaar product dat veel goedkoper is!

Ga niet naar de supermarkt als je honger hebt
Het is bewezen dat mensen geneigd zijn om meer te kopen als ze lekkere trek hebben. Als je trek hebt, pak je al snel lekkere dingen die je eigenlijk niet nodig hebt. Zorg dus dat je met een gevulde maag naar de supermarkt gaat.

Maak een lijstje
Herken je dit, thuiskomen met producten die je eigenlijk niet nodig had? Vooraf een boodschappenlijstje maken helpt! Door vooraf na te denken over ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes, zorg je dat je met de juiste producten thuiskomt.

Doe één of twee keer per week boodschappen
Doe jij elke dag boodschappen? Soms helpt het om maar één of twee keer per week boodschappen te doen. Hoe minder je in de winkel komt, hoe kleiner de kans dat je iets meeneemt dat je niet nodig hebt.

Houd uitgaven bij
Weet jij hoeveel geld je besteedt aan boodschappen? Bewaar eens een maand de bonnetjes en tel ze bij elkaar op. Leuk om te weten, toch? Vraag je moeder, vriendin of broer ook wat zij uitgeven, dan kun je het vergelijken.