Steeds meer scholieren hebben een bijbaan

Ga je naar de middelbare school en ben je vakkenvuller of loop je kranten? Je bent absoluut niet de enige. Steeds meer scholieren hebben een bijbaan, en dat is goed nieuws!

Niet alleen jongeren die klaar of gestopt zijn met school hebben steeds vaker werk, ook scholieren doen het erg goed. Bijna de helft van de scholieren tussen de 15 en 20 jaar heeft betaald werk. Dat schrijft de NOS in dit artikel.

Ben jij scholier en doe je betaald werk? Vergeet dan niet om loonheffingskorting te laten toepassen op je baan en om elk jaar belasting terug te vragen over je inkomsten. Vanwege je leeftijd en je salaris kun je vaak het grootste deel terug krijgen. Daarover lees je hier meer. Weet je niet zeker of je aangifte van je belasting moet doen? Lees dan hier verder.

Scholier, en nog op zoek naar werk? Dan kun je hier tips vinden over het vinden van een bijbaan. In dit artikel vind je vacaturetips.

Tip: Help jij graag mensen om uit de geldzorgen te komen? Word buddy bij fiKks. Via de app houd je contact met jouw deelnemer(s) en werk je samen aan een schuldenvrije toekomst.