Ontdek goedkope hobby’s

Een leuke hobby hoeft niet meteen heel duur te zijn. Er zijn veel leuke manieren om je vrije tijd door te brengen, zonder dat je veel geld moet betalen. Ben jij op zoek naar een goedkope of gratis hobby? Dan is dit artikel bestemd voor jou!

Lezen: Hou jij van lezen? Boeken, stripboeken, tijdschriften… in bijna elke gemeente is wel een bibliotheek, waar je ze kunt lenen. Als jongere of student kun je vaak een bibliotheekpas krijgen voor weinig geld. Met deze pas kun je alles lenen wat er in de bibliotheek staat.

Dansen: Zet een fijn muzieknummer aan, schuif je stoelen aan de kant en waag eens een dansje! Op youtube zijn instructiefilmpjes te vinden voor het aanleren van danspasjes. Leuk, ontspannend en gezond!

Leer een vreemde taal: Dit is bijvoorbeeld leuk als je in de zomer naar het buitenland op vakantie gaat. Maak indruk op vakantievrienden door tevoren een aantal basiswoorden en -zinnen te leren. Via Duolingo kan je gratis een taal leren en heb je de keuze uit heel veel verschillende talen.

Wandelen: Vooral in de lente en zomer is het heerlijk om buiten te zijn. Maar ook in herfst of winter kan je erop uit trekken. Trek fijne schoenen aan, bel een vriend of vriendin om met je mee te gaan en ga lekker een stuk wandelen. Trek de natuur in of maak een citytrip. Gratis, gezond en (als je met een gesprekspartner loopt) gezellig!

Schilderen: Als je houdt van creatief bezig zijn, kan je gaan schilderen. Bij een winkel zoals de Action kan je goedkoop schilderspullen kopen. Een schilderdoek, acrylverf en kwasten zijn genoeg om aan de slag te kunnen.

Natuurlijk zijn er nog tal van andere leuke, goedkope hobby’s te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan fietsen, muziek luisteren op Spotify, afspreken met vrienden, hardlopen of het bijhouden van een dagboek.