Met welke opleiding maak je een goede kans op werk?

Je hebt nog een paar maanden, maar je kunt je alweer inschrijven voor het nieuwe studiejaar. Ben jij op zoek naar een studie? Dan is dit artikel interessant voor jou!

Je hoopt natuurlijk dat je studie je bij je droombaan brengt. Maar het is zeker goed om te bekijken waar ons land op dit moment behoefte aan heeft. Er zijn namelijk veel banen waar op dit moment een tekort aan personeel is.

Een paar jaar lang is er veel campagne gevoerd om de technische studies in het hoger onderwijs aan te prijzen, maar in het middelbaar beroepsonderwijs gaat het nog niet zo hard met de aanmeldingen. Er zijn veel technische beroepen waar werkgevers staan te springen om meer personeel, waar je voor je het weet een baan hebt gevonden. Denk hierbij aan beroepen in techniek, bouw en industrie zoals stukadoors, mechanical enigeers, maar ook verpleegkundigen en (natuurkunde)docenten (NOS).

Best interessant om hier meer over te weten, niet? In dit artikel van NosOp3 (die in september al een serie ‘Ik word gezocht’ deed, over mensen met werk waar veel vraag naar is) kan je de baanzekerheid en het salaris van verschillende opleidingen vergelijken.

Wil je nog meer lezen over dit onderwerp? Bekijk dan onze andere artikelen, over het oriënteren op een opleiding en hoe het zit met het afbetalen van een studieschuld.