Leuke activiteiten die niet veel geld kosten

Heb jij zin om wat leuks te doen samen met vrienden, studiegenoten of verenigingsleden, maar ben je bang dat alles te duur is? Leuke dingen doen en een studentenportemonnee lijken niet altijd samen te gaan. Maar vergis je niet: er zijn veel leuke activiteiten te doen die niet veel geld kosten! Hieronder geven we een aantal voorbeelden om je op ideeën te brengen.

1. Organiseer een beautymiddag
Nodig een paar vriendinnen uit en ga een middagje ontspannen. Lak elkaars nagels, geef elkaar een hoofd- of voetenmassage en maak je eigen gezichtsmasker van huis-tuin-en-keuken-ingrediënten. (google eens op ‘gezichtsmasker maken’ en je krijgt een heleboel voorbeelden!)

2. Maak een natuurwandeling
Nederland kent prachtige stukken natuur, die meestal gratis toegankelijk zijn. Wordt het mooi weer op een doordeweekse avond of zoek je naar een middagactiviteit in het weekend? Maak een lekkere boswandeling met studiegenoten of wandel langs het strand met je vriend(in). Gezellig en ook nog eens gezond!

3. Geocaching
Ben jij avontuurlijk? Probeer dan eens geocaching! Dit is een soort zoektocht naar ‘schatten’ met hulp van gps. Kijk op geocaching.nl en zie waar in jouw buurt schatten zijn verstopt.

4. Organiseer een spelletjesavond
Trommel een groepje mensen op en vraag of ze allemaal minimaal 1 spel en 1 hapje of drankje meenemen. Gezelligheid gegarandeerd!

5. Hou een filmavond
Een avondje doorzakken met een paar goede films is nooit verkeerd. Laat iedereen zijn of haar favoriete film meenemen, dim de lichten en steek wat waxinelichtjes aan en heb je eigen thuisbioscoop!

6. Jammen! (= samen muziek maken)
Heb jij vrienden die een muziekinstrument bespelen en/of zingen? Prik een avond en ga gezellig samen muziek maken! Zorg voor wat bladmuziek of speel gewoon lekker vanuit spontaniteit.