Kwijtschelding van belastingen

belasting

Belasting betalen, het is niet de leukste besteding van je geld. Maar wist je dat het in een aantal gevallen mogelijk is om kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen en waterschapsbelasting te krijgen?

Elk jaar ontvang je eind januari het aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen. Als je een laag netto inkomen hebt dan hoef je de belastingen misschien niet te betalen. De belasting wordt vaak kwijtgescholden aan mensen die een laag inkomen hebben (bijstandsniveau: €974,27 voor een alleenstaande en €1.391,82 voor gehuwden/samenwonenden) en geen of weinig vermogen hebben. Ook als je netto-inkomen iets boven het bijstandsniveau uitkomt, kan het verstandig zijn om een aanvraag in te dienen of verder te informeren.

Waterschap
Voor de waterschapsbelasting (je betaalt dit aan GBLT) kan je ook kwijtschelding aanvragen als je een laag inkomen hebt. Hiervoor gelden ook nog een aantal andere voorwaarden. Zo kan je bijvoorbeeld als ondernemer geen kwijtschelding aanvragen, mag je niet teveel saldo op je bankrekening hebben en mag je de aanslag niet langer dan drie maanden geleden hebben betaald.

Check hier of je in aanmerking komt voor kwijtschelding: