Kan ik belasting terugvragen over mijn salaris?

Als je werkt, stageloopt of een uitkering krijgt, betaal je belasting over dat inkomen. Meestal houdt je werkgever of het UWV (uitkeringsinstantie) dit automatisch al in op je loon of uitkering. Hiervan kun je vaak een deel weer terugkrijgen bij je belastingaangifte. En dat extra zakcentje is meer dan welkom! Het is dus de moeite waard om dit voor jezelf even uit te zoeken.

Op de website van de belastingdienst kun je uitzoeken of je wel of niet in aanmerking komt voor een teruggave van belastinggeld.

Let op: In sommige gevallen (bijvoorbeeld bij een krantenwijk) is er niet automatisch belasting ingehouden. Dit inkomen moet je ook invullen in je belastingaangifte, omdat je dan misschien minder belastinggeld terugkrijgt of zelfs nog belasting hierover moet betalen. Ook als je ZZP’er bent is dit het geval.

Je kunt tot 5 jaar terug belastingaangifte doen. Interessant dus om het even uit te zoeken: wie weet krijg je nog geld terug! Klik hier om te gaan naar het aangifteformulier en een lijstje van gegevens die je nodig hebt tijdens het invullen van je belastingaangifte.

Tip: Belastingaangifte doen kan best lastig zijn. Vind jij het moeilijk of kom je er niet uit? Vraag iemand uit je familie of vriendenkring, die hier verstand van heeft, om je te helpen. En natuurlijk kun je ook chatten of whatsappen met een van onze medewerkers!