In de schulden door een verbroken relatie

Door een verbroken relatie voelde ik me zo rot, dat ik allerlei spullen ging kopen om me beter te kunnen voelen. Minder eenzaam. Dat hielp natuurlijk niet.

Mariekes vriend Jelle verbrak hun relatie na twee jaar samenwonen. “Mijn wereld stortte in één keer in. Al mijn toekomstdromen moest ik bijstellen. Ik kon direct vertrekken uit ons appartementje en ging weer bij mijn moeder wonen. Dat was niet makkelijk, want ik was zo gewend om op mezelf te wonen. De pijn en het verdriet van binnen waren soms heel heftig; ik werd er gewoon gek van. Tot ik merkte dat die pijn en de leegte in mij even verdwenen als ik leuke dingen kocht. Met nieuwe accessoires probeerde ik mijn kamer gezellig te maken. En met (dure) kleding en parfums maakte ik mezelf aantrekkelijker. Mijn zelfvertrouwen was flink gedaald. Ik kon mijn werk niet meer goed doen omdat ik me niet meer kon concentreren. Toen ik ook nog mijn baan verloor, stapelden de schulden zich op. Uiteindelijk heeft een familielid me geholpen om weer overzicht te krijgen. Iedere maand los ik een stukje van mijn schulden af. Over een jaar hoop ik er helemaal vanaf te zijn.”