Handig handelen op Marktplaats

Wie zit er niet op Marktplaats? Een plek om toffe tweedehandsdeals te sluiten en je oude spullen kwijt te raken, of gewoon rond te snuffelen. Verkopen kan mooi wat geld opleveren! Hoe zorg je dat je nog meer succes hebt?

Wat Marktplaats zo leuk maakt is dat je elkaar verder helpt. Meubels, elektronica, kleding en allerlei andere dingen die jij anders misschien zou weggooien krijgen een tweede leven. En bovendien maak je iemand blij met jouw spullen, wat vaak toch wel een goed gevoel geeft.

Een leuke en slimme manier om geld te verdienen dus. Maar hoe raak je je spullen het snelst kwijt via Marktplaats? Probeer het eens met deze 5 verkooptips:

1. Maak goede foto’s
Als eerste krijgt een zoeker jouw productfoto te zien. Daarna pas de rest van de advertentie. Met een goede, duidelijke foto maak je de beste indruk! Fotografeer daarom vanuit verschillende hoeken en gebruik liefst een lichte achtergrond. Zo springt jouw advertentie er gelijk uit tussen de rest! Verkoop je een kledingstuk? Plaats dan ook een foto waarop je dit draagt. Zorg er wel voor dat je hoofd niet herkenbaar op de foto staat, dat is niet nodig.

2. Deel je vraagprijs
Veel verkopers geven aan dat je een bod kunt uitbrengen op hun product. Op zich handig, maar vaak heb je een streepje vóór op de rest als je een vraagprijs invult. Geïnteresseerden krijgen dan namelijk een beter beeld van wat jouw product moet kosten. Om je vraagprijs te bepalen, kun je altijd kijken wat andere verkopers voor vraagprijs opgeven voor hetzelfde of een soortgelijk product. Ga daar bijvoorbeeld net iets onder zitten met jouw vraagprijs.

3. Wek vertrouwen met je tekst
Verkopen via Marktplaats draait om vertrouwen. Wanneer je een tekstje schrijft is het slim als je het product kort en netjes beschrijft. Wees eerlijk en duidelijk over alles wat je er zelf als koper over zou willen weten. Dat geldt ook als er iets aan mankeert: het is beter om het te noemen, dan dat iemand er later pas achter komt. Als je extra betrouwbaar wilt overkomen, noem dan ook de reden waarom je het weg doet.

4. Stuur altijd een reactie
Weer eens een te laag bod gekregen? Het gebeurt heel vaak, maar dit hoef je niet gelijk te negeren. Iemand is mogelijk wel echt geïnteresseerd in jouw schemerlamp, gamecontroller, of postzegelcollectie. Diegene tast dan vaak alleen de prijs een beetje af. Als je bedenkt wat jouw laagste vraagprijs is, kun je die noemen in een reactie. Wie weet komen jullie zo toch nog tot een mooie deal!

5. Noem dat je meer producten aanbiedt
Soms zijn de verzendkosten voor een product aardig hoog. Dat kan een koper misschien afschrikken. Als je meerdere producten te koop hebt staan, kan de koper aankopen combineren om verzendkosten te besparen. Geef in je advertentie aan dat je meer spullen aanbiedt, die je dus ook in één keer kunt verzenden. Misschien trekt dit iemand over de streep en ben je in één keer van meerdere spullen af.