Gratis nieuwe kleding? Organiseer een kledingruilparty!

Ladies opgelet! Op zoek naar een leuke trui, maar weinig tot geen budget?

Als je een opleiding doet of net werkt, hou je soms maar weinig geld over voor nieuwe kleding. Tweedehands winkel of afgeprijsde kleding in de sale zijn dan ideaal om toch goedkoop een keer iets nieuws te kunnen kopen. Heel fijn natuurlijk, maar wist je dat je zelfs gratis aan leuke kleding kunt komen?

Gratis? Ja, echt gratis! Het enige wat je nodig hebt is een klein beetje organisatietalent en een groepje gezellige vrouwen die je kan uitnodigen. Dus ben je uitgekeken op je eigen kleding en toe aan iets nieuws: organiseer een kledingruilparty!

Stap 1) Stel de locatie vast (bijvoorbeeld je studentenkamer, je woonkamer of die van je ouders), de dag en het tijdstip.
Stap 2) Pluis je kledingkast uit. Maak een stapel van kledingstukken die nog goed zijn, maar die je zelf niet meer draagt. Was ze en doe ze bij elkaar in een tas.
Stap 3) Nodig je vriendinnen, zussen, studiegenootjes of sportmaatjes uit voor een heuse kledingruilparty. Vraag ze om net als jij een bepaald aantal kledingstukken mee te nemen die ze niet meer dragen.
Stap 4) Zorg voor een grote tafel of kledingrek waar de kleding op neergelegd/aan gehangen kan worden. Ook is het handig om een plekje in te richten waar je de kleding kan passen (denk aan een slaapkamer of een deel van de woonkamer, afgescheiden door een kamerscherm)
Stap 5) Zorg tijdens de avond zelf voor wat lekkere versnaperingen en een grote pot thee.

Je ziet het, een kledingruilparty is niet eens zo moeilijk te organiseren! Mocht je het toch lastig vinden, vraag dan een vriendin om het samen te regelen. Kledingruilparty’s zijn, naast dat ze heel  gezellig zijn, ook nog eens duurzaam. Met de nog goede kleding die jij niet meer draagt, maak jij namelijk weer een ander blij! Je kan natuurlijk ook andere dingen ruilen tijdens een ruilparty. Denk aan woonaccessoires, sieraden of schoenen. Plezier gegarandeerd!