Gokken en achteraf betalen

Waag jij weleens een gokje? Als je online een bestelling doet, betaal je die dan weleens pas achteraf? Dat is niet zonder risico! Lees in ons artikel waarom.

Onderwijsprogramma Moneyways vertelt dat jongeren de risico’s van kansspelen en achteraf betalen onderschatten. Jongeren doen deze dingen steeds meer, zonder zich zorgen te maken over de gevolgen. Ze zien gokken niet als risico, maar als een makkelijke manier om geld te verdienen (NOS).

De kans om schulden te krijgen door (online) gokken is groot. Als je eenmaal schulden hebt, kan het zijn dat je alleen maar langer en meer gaat gokken, omdat je hoopt dat je een bedrag geld wint waarmee je je schulden kan afbetalen. Gokken brengt ook andere risico’s met zich mee, zoals verslaving, studie/werkproblemen en sociale problemen (Jellinek).

Ook de tweede trend, het achteraf betalen van online producten, brengt het risico op schulden met zich mee. Door achteraf te betalen is het heel gemakkelijk de besteding die je doet even uit te stellen. Pas hier echt mee op! Als je op het moment dat je wel moet betalen niet genoeg geld hebt, krijg je een betalingsachterstand. Doe je dit vaker, dan kom je in de schulden.

Heb jij hulp nodig bij je geldzaken? Aarzel niet en neem contact met ons op. Wij kunnen je helpen!