Goedkoop sporten, blijf fit voor weinig geld!

Tips om goedkoop gezond en fit te blijven! 

Sporten is gezond. Helemaal als je doordeweeks veel stil zit in de collegebanken of tijd doorbrengt achter je bureau. Bovendien is het ook leuk en ontmoet je vaak nieuwe mensen. En als klap op de vuurpijl maken je hersenen het stofje Endorfine aan. Dit stofje zorgt ervoor dat je je blij en ontspannen voelt. Redenen genoeg dus om je lichaam in beweging te brengen! Helaas is sporten vaak erg duur en dus niet echt “low budget proof”. Hieronder geven we je een paar tips om goedkoop of zelfs helemaal gratis te kunnen sporten.

1. Fietsen. Een halfuurtje fietsen zet je lichaam lekker in beweging. Kies een leuke route dwars door de binnenstad of juist in het buitengebied middenin de natuur en spring op je fiets! Ook voor kleine tochtjes (naar de supermarkt, op bezoek bij je vriendin een paar straten verder): pak de fiets. Zo ben je gedurende de hele dag steeds even in beweging en bespaar je ook nog eens op benzine!

2. Hardlopen. Dit kost je niets aan contributie en kan je in principe gewoon vanuit je eigen voordeur doen. Het enige dat je nodig hebt zijn goede schoenen (goede demping is erg belangrijk en voorkomt vervelende blessures!) en een setje sportkleding.

3. Wandelen. Zie je hardlopen niet helemaal zitten, maar ben je wel graag buiten? Ga dan wandelen! Hiervoor heb je geen speciale materialen nodig, alleen voor jou fijne wandelschoenen.

4. Sporten via tv of laptop. Tegenwoordig hoef je je huis zelfs niet meer uit voor een sportieve workout. Zoek op YouTube naar workouts en een lange resultatenlijst zal verschijnen. Trek een sportoutfit aan, zet je geluid op fijn volume en gaannnn!

5. Sportieve apps op je telefoon. Voor het sporten kun je ook een appje downloaden op je telefoon. Bijvoorbeeld de 7 minute workout, die doe je gewoon vanuit je woonkamer. Veel apps zijn gratis.

6. Sportschool studententarief. Sommige sportscholen in studentensteden hanteren een speciaal tarief voor studenten. De korting kan al gauw oplopen tot 25%! Dus check de sportscholen bij je in de buurt en wie weet kan je tegen een schappelijk prijsje per maand de fitnesshal in!

7. Buiten zwemmen. ’s Winters niet zo’n goed idee, maar in de zomer prima realiseerbaar. Zoek een plas of meer in de buurt en spring in het diepe. Een gratis zwembad en met een beetje geluk krijg je meteen een kleurtje van de zon, mooi meegenomen toch?

Misschien heb jij zelf ook nog leuke ideeën voor goedkoop sporten. Deel ze met ons via Facebook of Instagram!