Goedkoop de feestdagen door?

December is de maand van de feestdagen! Hoe kom je de feestdagen door, zonder te veel geld te besteden? Lees onze tips!

Geef jezelf een budget
Schrijf van tevoren op waar je verwacht geld aan uit te gaan geven de komende maand. Denk bijvoorbeeld aan cadeautjes, boodschappen voor diners, vuurwerk en decoratie voor je huis of kamer. Ga bij jezelf na hoeveel elke feestdag je ongeveer gaat en mag kosten, en schrijf dit op. Dit is je budget. Probeer om je tijdens het doen van inkopen te houden aan dit budget. Pin en bewaar je budget in cash, zodat je gemakkelijk kan bijhouden hoeveel je nog overhebt.

Slim boodschappen doen
Ga op onderzoek uit en haal zo veel mogelijk boodschappen in de aanbieding. Check ook of een aanbieding bij een supermarkt echt goedkoper is dan een product niet in de aanbieding bij een andere supermarkt. Als je hier even tijd en moeite in stopt, ga je vast en zeker geld besparen!

Budgetcadeaus
Spreek met vrienden/familie af dat jullie elkaar dit jaar budgetcadeaus (cadeaus onder de €5 of lager) geven. Gebruik je creativiteit en koop de mooiste cadeaus voor het minste geld. De kringloopwinkel is trouwens een schatkamer voor bijzondere budgetcadeaus ;).

Hergebruik spullen die je al hebt
Op het versieren van je huis of kamer kun je absoluut geld besparen! Hergebruik decoratiemateriaal van vorig jaar, of knutsel zelf zo veel mogelijk in elkaar. Op het internet zijn genoeg DIY-ideeën te vinden voor het maken van slingers en kransen. Ook de kerstkaarten die je wil versturen kan je heel goed zelf maken, op websites als Pinterest vind je inspiratie genoeg!

Vuurwerk
Om geld te besparen op het vuurwerk voor Oud & Nieuw kun je besluiten om, in plaats van zelf vuurwerk aan te schaffen, voor het raam te gaan zitten en te genieten van wat de buurt allemaal afsteekt. Wil je toch liever wel zelf wat afsteken? Spreek met je straat of flat af om samen vuurwerk aan te schaffen en de kosten te delen. Samen kun je prachtig vuurwerk halen, zonder dat je daar alleen voor hoeft te betalen.

Heb jij nog tips voor het goed doorkomen van de feestdagen? Deel ze met ons via Facebook of Instagram!