Geen gat in je CV? Zoek een stageplek!

Als je werkloos bent ontstaat er gauw een ‘gat’ in je CV. Dit betekent dat je werkervaring niet doorloopt, maar een paar jaren stilstaat omdat je niet werkt. Soms kan dit nadelig zijn bij het solliciteren. Maar er is een manier om dit ‘gat’ te voorkomen!

Wanneer je geen werk hebt en het maar niet lukt om een betaalde baan te krijgen, kan je ook op zoek gaan naar een stageplek of werkervaringsplek. Dat is een niet betaalde functie, waarin je wél je kennis en vaardigheden kunt gebruiken en verder kunt ontwikkelen. Een stageplek of werkervaringsplek kan voor jou aantrekkelijk zijn, omdat je werkervaring op doet. En zo voorkom je een gat in je CV!

Wanneer je een uitkering ontvangt, moet je de regels over eventuele stagevergoeding goed in de gaten houden. Meestal hebben onkostenvergoeding of reisvergoeding geen invloed op je uitkering, Krijg je stagevergoeding, dan bepaalt de hoogte hiervan of deze invloed heeft op de hoogte van je uitkering. Het is raadzaam om dit uit te zoeken op de website van het UWV  en te bellen met een medewerker.