Besparen op TV en internet

Welke provider heb jij voor jouw tv- en internetabonnement? Wist je dat er een behoorlijk prijsverschil kan zijn tussen providers? Het is de moeite waard om hier eens goed naar te kijken, want het kan je een hoop geld besparen!

Wanneer je op zoek gaat naar een abonnement voor je tv en internet, zijn er heel veel aanbieders. Elke aanbieder – een provider – hanteert eigen prijzen en pakketten. Als je een abonnement hebt afgesloten bij een provider, zit je er vaak voor een bepaalde periode aan vast. Dit is niet erg, wanneer je een goedkoop abonnement hebt kunnen afsluiten. Betaal jij (te) veel aan je tv- en internetkosten? Dan is nu de kans om te switchen van provider!

In de afgelopen jaren hebben providers hun prijsverhogingen doorgevoerd in mei en juni. Dit is een goed overstapmoment, om te switchen van provider. Wanneer er namelijk een prijsverhoging is, zijn veel Nederlanders ‘contactvrij’. Dit betekent dat je gratis je abonnement mag opzeggen als een provider de prijs verhoogt. De genoemde prijs in het contract is dan namelijk niet meer geldig.

Verhoogt jouw provider zijn prijzen? Dan is het tijd om eens te kijken naar goedkopere mogelijkheden. Je kunt dit zelf uitzoeken, maar je kunt hier ook een vergelijkingssite gebruiken. Een aantal vergelijkingssites op een rijtje:

Op deze sites kun je ook telefoonabonnementen vergelijken.

Tip: Als jouw provider de prijzen niet verhoogt, kan je natuurlijk wel op zoek gaan naar een goedkopere provider als je huidige abonnement is afgelopen. Het kan je veel geld besparen!